Pasta med vitlöksfrästa räkor i het tomatsås

Ja, jag vet... jag har syndat och jag erkänner.  Jag har köpt tigerräkor. Jag får säkert sona mitt brott, men jag lovar att inte göra det igen. Det var iallafall ruskigt gott. Går lika bra med vanliga räkor såklart fast då får man skala lite fler...

Tomatsåsen 4-6 pers
1 hackad gul lök
1 finhackad king solo vitlök
1 msk finhackad chili
1 msk olja
2 färska tomater grovt tärnade
1 brk krossade tomater
1-2 tsk salt
peppar
½ tsk socker
½ tsk vinäger (valfri sort)

Räkorna
½ kg skalade räkor (miljövänliga)
1 msk olja
3 rivna vitlöksklyftor (eller en liten king solo)

Färsk pasta
1 kruka basilika
Parmesanost

Börja med att skala räkorna. Fräs lök, vitlök och chili i lite olja utan att det tar färg. Tillsätt de färska tomaterna och sedan även de krossade tomaterna. Krydda och låt puttra en stund, smaka av och krydda ev. mera.

Koka pastan al dente och häll upp den i durkslag där den får rinna av medan du hastigt fräser på vitlök och räkorna i lite olja, räkorna ska bara ner och vända, annars blir de torra och sega.

Vänd ner pastan och räkorna i tomatsåsen, riv över massor av färsk parmesan och basilika och servera genast!!

Mumma!!!

Kommentarer

Populära inlägg