Gulasch a' la Hassel
Snö, vinter, kyla och skidåkning förknippas ofta med gulaschsoppa - det brukar ju vara standard när man stannar och käkar lunch på de flesta slalombacke-restauranger. Smakar oftast ännu godare hemma... Denna variant är med köttfärs istället för högrev för att det ska gå lite snabbare. Att koka gulasch på högrev är givetvis godare, men tar sin lilla tid...
Gulasch a' la Hassel 6-8 port
400 g köttfäs
1 purjolök, sköljd och grovhackad
1 gul lök, grovt hackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 röda paprikor, hackade
3 morötter, i slantar eller stavar
3 stora potatisar, i tärningar
1 burk ajvar relish
1 tetra krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 liter kokande vatten (ev mer)
Gulasch a' la Hassel 6-8 port
400 g köttfäs
1 purjolök, sköljd och grovhackad
1 gul lök, grovt hackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 röda paprikor, hackade
3 morötter, i slantar eller stavar
3 stora potatisar, i tärningar
1 burk ajvar relish
1 tetra krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
1 liter kokande vatten (ev mer)
2 tsk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk spiskummin
2 tsk spiskummin
3 msk smör
Salt & peppar
Bryn köttfärsen i smör och krydda med chilipulver, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar, tillsätt sedan löken och paprikan. Låt allt fräsa en stund tills löken börjar mjukna utan att ta färg. Häll på vattnet, krossade tomater, ajvar och buljongtärningarna. Låt koka upp och tillsätt sedan morötter och potatis. Låt sjuda på medelhög värme tills potatisarna och morötterna är färdiga. Rör om med jämna mellanrum och späd ev. med mera vatten.
Servera med sprödvärmd baguette eller vitlöksbröd och en generös klick creme fraiche på toppen!
En iskall öl till är förstås inte fel... :)
Hej Anna! Vilken härlig matblogg du har :) Lägger den i mina favoriter. Gillar precis som du, att laga mat och utveckla recept. Eller snarare jag har lite svårt att gå efter recept ;
SvaraRadera) Det brukar istället bli lite efter känsla och det brukar ju bli bra.
Mvh Åsa Jernström