Amarettogifflar

Galet goda och väldigt lätta att göra. Perfekt att "svänga ihop" om man vill servera nybakat när det kommer främmande! Smakar underbart till en Latte Macchiato med kardemumma. Mums!


Amarettogifflar 8 st
1 rulle kyld smördeg
250 g mandelmassa
4 msk amaretto

½ påse mandelspån
1 ägg
Florsocker

Rulla ut smördegen och dela den i fyra lika stora rektanglar. Dela sedan varje rektangel i två trianglar, de blir lite förskjutna, men det gör inget. Riv mandelmassan grovt och blanda med amaretto till en smidig kräm. Bred på eller klicka ut mandelkrämen och rulla ihop trianglarna till gifflar (du börjar med den bredaste delen och rullar mot den smalare). Lägg på bakplåtspapperklädd plåt och pensla med ägg, strö över mandelspån och grädda i 200 gradig ugn ca 15 minuter tills smördegen höjt sig och blivit gyllenbrun, akta så inte mandeln bränns!

Låt gifflarna svalna något och pudra sedan över florsocker.
Såååå gott!

Kommentarer

Populära inlägg