Lemon pie
Som en variant på Key Lime Pie och Citronpaj. Pajskalet är gjort på digestivekex och smör. Den syrliga fyllningen är helt enkelt Lemon Curd som fått tillsats av 2 st gelatinblad. Friskt och fräscht!
Lemon pie 6 port
15-17 digestivekex
75 g smör, smält
1 sats Lemon Curd + 2 gelatinblad
(se recept september 2011)
Mixa digestivekexen och tillsätt smält smör. Tryck ut i portionsformar eller stor form.
Gör Lemon Curden. Blötlägg gelatinbladen och smält ner dem i citron/äggsmeten innan du rör ner smöret och silar den. Häll upp i pajskalen och ställ kallt några timmar.
Garnera med lite vispad grädde och färsk frukt. Filéade apelsiner och passionsfrukt smakar fint till.
Lemon pie 6 port
15-17 digestivekex
75 g smör, smält
1 sats Lemon Curd + 2 gelatinblad
(se recept september 2011)
Mixa digestivekexen och tillsätt smält smör. Tryck ut i portionsformar eller stor form.
Gör Lemon Curden. Blötlägg gelatinbladen och smält ner dem i citron/äggsmeten innan du rör ner smöret och silar den. Häll upp i pajskalen och ställ kallt några timmar.
Garnera med lite vispad grädde och färsk frukt. Filéade apelsiner och passionsfrukt smakar fint till.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!