Snabbpicklade grönsaker

Mycket gott till köttfärslimpa, biffar, köttbullar, grytor eller varför inte helstekt lax. Det började med att jag skulle göra pressgurka till köttfärslimpan, men efter att ha varit på resande fot några dagar hade jag inte riktigt koll på kylskåpsinnehållet... Den tilltänkta gurkan var inte så lämplig längre. Improviserade och hittade lite annat gott - blev mycket lyckat!

1 Zucchini 
1 Orange paprika
1 Liten röd lök

1,75 dl vatten
0,5 dl matättika 12%
1 dl socker
1 krm salt
1 tsk senapsfrön
6-8 Dillkronor eller 1-2 msk dill alt. persilja
(Det går bra med frysta örtkryddor om man inte har färska. Dillfrön från burk funkar oxå, typ 1 tsk)

Skiva zucchinin 2-3 mm tjock, skär stavar av paprikan 4-5 mm breda samt klyfta rödlöken i ca 1 cm breda båtar. Koka upp vatten, socker och matättika till en lag. Lägg i kryddorna och häll över grönsakerna. Låt stå och dra någon timme innan servering.


Kommentarer

Populära inlägg