Laxpaket i ugn eller på grillen
Ibland är det enklaste det godaste... faktiskt. Lätt att glömma bort i all iver ibland att laga god mat.
Gustaf har fisk-vägrat i snart ett års tid... vi har dock en houseroule här hemma - man smakar! Så efter snart ett år av "jag tycker inte om" så gillar han fisk igen. Men "bara" senast prövade receptet... lustigt, men huvudsaken han äter!
Detta är så simpelt att det knappast borde behövas ett recept, men jag skriver ner det ändå. Blev dock ingen bild, för det ser inte riktigt lika aptitligt ut som det är. Egentligen kan man slänga i det mesta i ett paket och det blir supergott - låt fantasin flöda!
Laxpaket
Proportionerna är per person/paket
1 portionsbit lax
½-1 finhackad tomat
½-1 tsk vitlökspeppar
½ tsk salt
2 msk creme fraiche
1 bit ugnsfolie ca 30x40 cm
1 tsk smör
Gnugga ut smöret på folien, lägg på laxen och krydda. Fördela tomathack och creme fraiche på laxen. Vik igen paketet ordentligt åt alla håll och kanter, gärna med "dubbel fåll". Grädda i 200 gradig ugn ca 12 minuter alt. på grill med lock motsvarande tid - dock inte direkt över glöd, då bränns laxen underifrån. Låt stå ca 5 minuter och vila innan du serverar till kokt/pressad potatis eller ris och lite grönsaker.
Gott!
Gustaf har fisk-vägrat i snart ett års tid... vi har dock en houseroule här hemma - man smakar! Så efter snart ett år av "jag tycker inte om" så gillar han fisk igen. Men "bara" senast prövade receptet... lustigt, men huvudsaken han äter!
Detta är så simpelt att det knappast borde behövas ett recept, men jag skriver ner det ändå. Blev dock ingen bild, för det ser inte riktigt lika aptitligt ut som det är. Egentligen kan man slänga i det mesta i ett paket och det blir supergott - låt fantasin flöda!
Laxpaket
Proportionerna är per person/paket
1 portionsbit lax
½-1 finhackad tomat
½-1 tsk vitlökspeppar
½ tsk salt
2 msk creme fraiche
1 bit ugnsfolie ca 30x40 cm
1 tsk smör
Gnugga ut smöret på folien, lägg på laxen och krydda. Fördela tomathack och creme fraiche på laxen. Vik igen paketet ordentligt åt alla håll och kanter, gärna med "dubbel fåll". Grädda i 200 gradig ugn ca 12 minuter alt. på grill med lock motsvarande tid - dock inte direkt över glöd, då bränns laxen underifrån. Låt stå ca 5 minuter och vila innan du serverar till kokt/pressad potatis eller ris och lite grönsaker.
Gott!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!