Snabb Dijonkycklinggryta
Hade kycklingfiléer "över" sen' i söndags och fick improvisera lite idag. Blev jättegott. Brukar annars göra fisk med ungefär samma ingredienser. Får presentera det en annan gång... här kommer iaf receptet på pippin som tar max 15 minuter inkl tillbehör;
Dijonkycklinggryta 4 port
2-3 kycklingfiléer (mina var megastora, räckte med 2)
½-1 purjolök, grovt hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
ca 250 g champinjoner i klyftor
Smör
Salt & peppar
3-4 msk dijonsenap
3 dl grädde
1 dl vatten
Tärna kycklingfiléerna och fräs dem på svag värme i lite smör. Tillsätt purjon, vitlöken och champinjonerna och fräs en stund till. Krydda med salt och peppar, tillsätt sedan senap, grädde och vatten. Puttra ihop till en simmig sås. Smaka av med ev mera kryddor.
Servera med pasta, potatis eller ris och lite kokt broccoli. Gott och fint att slänga ner lite gräslök om det finns! Smaklig måltid!
Dijonkycklinggryta 4 port
2-3 kycklingfiléer (mina var megastora, räckte med 2)
½-1 purjolök, grovt hackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
ca 250 g champinjoner i klyftor
Smör
Salt & peppar
3-4 msk dijonsenap
3 dl grädde
1 dl vatten
Tärna kycklingfiléerna och fräs dem på svag värme i lite smör. Tillsätt purjon, vitlöken och champinjonerna och fräs en stund till. Krydda med salt och peppar, tillsätt sedan senap, grädde och vatten. Puttra ihop till en simmig sås. Smaka av med ev mera kryddor.
Servera med pasta, potatis eller ris och lite kokt broccoli. Gott och fint att slänga ner lite gräslök om det finns! Smaklig måltid!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!