Kryddiga köttfärsbiffar med varm bulgursallad och sweetchilicréme
Hade bästa pappa här på middag i söndags. Han har blivit riktigt duktig att laga mat själv nuförtiden, så jag brukar passa på att bjuda på nåt som jag vet att han inte lagar själv. Biffarna brukar jag i vanliga fall göra på sommaren, och då blanda ner lite fetaost i dem. Funkar mkt bra på kolgrill, och gärna en hemgjord klar potatissallad till med oliver, vitlök och spenat. Slängde även ner några färdiga kycklingspett i stekpannan. (Blir bäst på grillen...) Åh vad jag längtar till sommaren!
Kryddiga köttfärsbiffar
800 g köttfärs
2 dl ajvar relish, stark
2-3 vitlöksklyftor
3 msk finhackad persilja (fryst funkar utmärkt)
½ dl ströbröd
Salt & peppar
Blanda allt till en smidig smet. Stek på medelhög värme. Lägg upp på serveringsfat och täck med folie en stund. Allt kött mår bra av att vila, blir så mycket saftigare och godare då.
Varm bulgursallad
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4-5 champinjoner i klyftor
1 dm grovhackad purjolök
1 röd lök i klyftor
½ påse färsk spenat
En näve rostade cashewnötter
En näve torkade tranbär
Koka bulgurn i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och låt ånga av en stund. Fräs under tiden champinjonerna i smör, salta och peppra. Tillsätt purjon och rödlöken och låt det fräsa tills löken blir glansig. Blanda ner spenaten och låt den mjukna. Rör sedan ner bulgurn i stekpannan. Blanda alltsammans och lägg upp på ett vackert fat. Strö över tranbär och nötter.
Sweet chilicréme
2 dl creme fraiche
½ påse OLW Sweet chili dip
½ dl sweet chili
Rör ihop, ställ kallt. Servera till biffarna och bulgursalladen. Mums!
Kryddiga köttfärsbiffar
800 g köttfärs
2 dl ajvar relish, stark
2-3 vitlöksklyftor
3 msk finhackad persilja (fryst funkar utmärkt)
½ dl ströbröd
Salt & peppar
Blanda allt till en smidig smet. Stek på medelhög värme. Lägg upp på serveringsfat och täck med folie en stund. Allt kött mår bra av att vila, blir så mycket saftigare och godare då.
Varm bulgursallad
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4-5 champinjoner i klyftor
1 dm grovhackad purjolök
1 röd lök i klyftor
½ påse färsk spenat
En näve rostade cashewnötter
En näve torkade tranbär
Koka bulgurn i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet och låt ånga av en stund. Fräs under tiden champinjonerna i smör, salta och peppra. Tillsätt purjon och rödlöken och låt det fräsa tills löken blir glansig. Blanda ner spenaten och låt den mjukna. Rör sedan ner bulgurn i stekpannan. Blanda alltsammans och lägg upp på ett vackert fat. Strö över tranbär och nötter.
Sweet chilicréme
2 dl creme fraiche
½ påse OLW Sweet chili dip
½ dl sweet chili
Rör ihop, ställ kallt. Servera till biffarna och bulgursalladen. Mums!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!