Rödbetssallad och julafton
Bara några dagar kvar nu. Längtar till jul och få fira med nära och kära. Inte bara på julafton, utan även på annandagen som är lilla julafton med makens släkt. Ett vintervitt Järvik väntar då med rödkindade pulkaåkande barn, varm choklad, våfflor, knytis... ja, det är något att se fram emot.
Varje jul så länge jag kan minnas, har alltid mamma gjort egen rödbetssallad. Den är långt ifrån köpesalladens starka ättiks- och majonnässmak som dryper av fett. Frisk, fräsch och smakrik passar den till allt kött på julbordet. Här kommer receptet;
Rödbetssallad, 8-10 pers på julbord
1 stor burk rödbetor
2 krispiga syrliga äpplen
3-4 dl creme fraiche
2 dl majonnäs
Låt rödbetorna rinna av i durkslag. Hacka dem fint. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Kärna ur gurkan (går lättast om du skär den i långa kvartar och sedan snittar bort kärnhuset i 45 graders vinkel) och tärna den fint. Blanda alla ingredienser. Smakar bäst om den får stå och dra ca 1 dygn.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!