Cupcakes som i Arguineguin

Vi var till Kanarieöarna i december ifjol och varje kväll på dessertbuffén fanns en rosa tårta med kladdig sås och strössel på. Krämen smakade som en blandning mellan tuttifrutti och gelehallon. Ruskigt söt, men lika ruskigt god. Har länge tänkt jag ska prova att göra något liknande hemma, men det föll i glömska... ända tills vi nyss åkte på semester till Turkiet så kom minnet tillbaka.

Tyvärr var dessertbuffen i Turkiet inte tillnärmelsevis lika imponerande ELLER god för den delen... förmodligen därför jag "längtade" så efter denna go'tårta.

Vi fick dessutom chans att provbaka grabbarnas "Cupcake maker" som de fick i 6-årspresent av mormor. Jodå, dom funkar - fast jag föredrar nog ugn. Det är ungefär som att grädda muffins i våffeljärn typ.

En "vanlig"muffin med lätt vaniljsmak toppas med en frosting med tuttifrutti & hallon.

Muffin/cupcake
4 dl vetemjöl special
4 tsk bakpulver
1 krm salt
1 dl marsanpulver (kallrörd)
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker

2 ägg
3 dl filmjölk
1 dl mjölk
1 dl flytande milda/smör

Blanda alla torra ingredienser först. Blanda alla blöta ingredienser. Rör ihop de båda till en homogen smet. Grädda i smord Cupcake Maker ca 10 minuter alt. i 220 gradig ugn ca 12 minuter. Låt svalna.

Frosting
2,5 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1,2 dl tuttifruttisås (Glass-sås, O'Hoj på tub)
2 tsk hallonessens (typ Ocialsaftkoncentrat)

Vispa grädden till ett löst skum. Tillsätt osten och vispa till en styv massa. Smaksätt med tuttifrutti och hallon. Vispa smeten styv igen.

Spritsa en snygg topp på cupcaken. Ringla över hallonsås (på tub, O'Hoj) och strö över strössel. Servera genast! OBS! Supersött... men gott... :)

Kommentarer

Populära inlägg