Makaronipudding de Luxe

Hade en bit vitlökssalami som låg och skräpade i frysen... fick bli lite spa-snacks först och det som blev kvar hackade jag i fina bitar och använde till en makaronipudding. Den blev god vill jag lova!

Makaronipudding de Luxe ca 8 port
1 liter kokta makaroner al dente
½-1 purjolök - gärna det gröna
1 msk smör
150-200 g finhackad vitlökssalami
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
2 dl grovriven parmesan

Skölj och strimla purjon fint. Fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Blanda makaronerna med smörfräst purjo och salami i en smord ugnsfast form. Blanda ägg med matlagningsgrädde och parmesan och häll detta över makaroniblandningen. Grädda i 200 gradig ugn ca 20 minuter tills puddingen fått fin färg och äggstanningen stelnat.

Servera med en god sallad, gärna innehållande ruccola och tomater.
Mums!

Kommentarer

Populära inlägg