Prinsesskyckling & Hallonmousse

Det börjar ta sig... sa mordbrännaren när brandkårn' kom... :-) Så brukade alltid mamma säga när jag var liten. *fniss* Faktum är att M (maken) under ett ANTAL år looooovat dyrt och heligt han ska börja laga mat ett par dagar i veckan - men hittills inte kommit sig för - förrän nu då... kanske? Jag ropar inte hej än på länge, för det är väldigt sporadiskt. Ser dock en trend och hoppas den är här för att stanna. Idag gjorde han mat (efter muntligt recept från mig). Resultatet blev en jättegod kyckling som passar hela familjen, liten som stor... Den är döpt efter prinsarnas söta kusin Nathalie (lilla prinsessan) som blidkades med namnet vid en middagsbjudning för länge sedan.

Prinsesskyckling 4 port
4 st kycklingfiléer, delade på längden
1½ brk Tacosås/salsa efter valfri styrka
2½ dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche (34%)
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & peppar
1 påse smakrik riven ost
Nachos

Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Blanda alla ingredienser till såsen, smaka av med salt och peppar och vitlök. Häll såsen över kycklingen och strö över osten. Grädda i 200 gradig ugn ca 20 minuter. När det är ca 7-8 minuter kvar strör du över nachosen.

Servera med ris eller klyftpotatis och en god sallad, gärna med majs i.
Passar även att göra med fisk, servera då till pressad potatis.
Supermums för stor och liten!

Supersnabb hallonmousse med bär 4 port
1 pkt vaniljvisp
2 tsk konc hallonsaft
1 dl frysta hallon
½ dl frysta blåbär

Lägg vaniljvispen i frysen minst en kvart innan det är dags att vispa. Vispa upp vaniljvispen med hallonen och saftkoncentratet. När moussen är fluffig och fast vänder du ner blåbären. Häll/spritsa i fina glas och toppa med ett hallon eller två. Mums!

Kan oxå frysas till glass... och varieras i det oändliga med smaker som t ex O'boypulver och choklad, polkagrisar, kolasås och hackad daim etc etc.

Kommentarer

  1. Låter supermumsigt o enkelt...me like=) ska testas inom en snar framtid...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!

Populära inlägg