Mjälloms tunnbröd med lax & saffranscréme

Älskar tunnbröd, men äter det alldeles för sällan. Blir oftast att jag använder det till förrätter faktiskt, och jag tycker att Mjälloms tunnbröd är klart godast!

Den här mumsiga mackan passar fint till förrätt eller bara om man vill ha en macka-de-luxe.
Saffranscrémen kan du förbereda, den blir godast då.

Saffranscréme
3 dl creme fraiche 34%
1 liten vitlöksklyfta, skalad och riven
0,5 g saffran + 1 msk konjak
1-2 tsk rivet apelsinskal
1-2 krm sambal oelek
salt

Mjälloms Gammeldags tunnbröd
Skivad kallrökt lax
Sallad
Apelsin
Passionsfrukt

Börja med att röra ner saffranet i konjaken. Låt stå en liten stund så saffranet löser upp sig.  Blanda ner i creme fraichen och vispa den styv (den blir lös först, men fortsätt att vispa så styvnar den), rör ner vitlök, apelsinskal och smaka av med sambal oelek och salt.

Bred ett tunt lager smör på tunnbrödet, fördela sedan skivor av rökt lax, krispig sallad och saffranscréme. Garnera gärna med skivad apelsin och lite passionsfrukt.
Njut!

Kommentarer

Populära inlägg