Husfrusill

Den här sillen hittade jag i en receptfolder från Ica. Bättrade på den lite i smak med gräslök då jag tyckte den blev för tam annars. Vill man kan man ta i lite extra dill oxå - jag brukar slänga i lite djupfryst för att komplettera den färska.
 
Husfrusill

2 brk matjessill
1 dl pickles
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
3 msk chilisås
1 kruka gräslök
1 kruka dill
 

Låt matjessillen och pickelsen rinna av. Skär sillen i bitar och hacka pickelsen grovt.
Blanda crème fraiche, majonnäs och chilisås, vänd ned sillen och pickelsen, gräslök och dill som du fnhackat. Lägg i en skål och garnera med lite skuren dill. Servera med kokt potatis, knäckebröd och lagrad ost.
 
Som alltid smakar den bäst efte att ha gonat till sig i kylen en dag.

Kommentarer

Populära inlägg