Ugnsbakad lax med Ruccolacréme och hemgjord klyftpotatis
Så enkelt och så gott...
Laxfiléer kryddas med vitlökspeppar och ugnssteks på 150 grader ca 20 minuter
Fast potatis skärs i klyftor och bakas ca 10 minuter i varmluftsugn på 225 grader (när du tagit ut och täckt laxen med folie och lite isolerande grytlappar), ta sedan ut potatisen och ringla över rapsolja och lite vitlökspeppar och salt. Baka vidare i ugn ca 10 min till tills potatisen är genomstekt och fått färg.
Ruccolacrémen
Mixa 100 g ruccola med 1,5 dl creme fraiche och 2 vitlöksklyftor. Blanda mixet med ytterligare 1 dl creme fraiche, smaka av med salt och peppar. Smakar bäst om den får dra ett par timmar innan servering.
Laxfiléer kryddas med vitlökspeppar och ugnssteks på 150 grader ca 20 minuter
Fast potatis skärs i klyftor och bakas ca 10 minuter i varmluftsugn på 225 grader (när du tagit ut och täckt laxen med folie och lite isolerande grytlappar), ta sedan ut potatisen och ringla över rapsolja och lite vitlökspeppar och salt. Baka vidare i ugn ca 10 min till tills potatisen är genomstekt och fått färg.
Ruccolacrémen
Mixa 100 g ruccola med 1,5 dl creme fraiche och 2 vitlöksklyftor. Blanda mixet med ytterligare 1 dl creme fraiche, smaka av med salt och peppar. Smakar bäst om den får dra ett par timmar innan servering.
Åhh vad härligt Anna, dessa 2 recept ska jag prova så snart som möjligt, både makaronipuddingen och laxen:))
SvaraRaderaTack!
//Titti