Makaronipudding de Luxe
Hade en bit vitlökssalami som låg och skräpade i frysen... fick bli lite spa-snacks först och det som blev kvar hackade jag i fina bitar och använde till en makaronipudding. Den blev god vill jag lova!
Makaronipudding de Luxe ca 8 port
1 liter kokta makaroner al dente
½-1 purjolök - gärna det gröna
1 msk smör
150-200 g finhackad vitlökssalami
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
2 dl grovriven parmesan
Skölj och strimla purjon fint. Fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Blanda makaronerna med smörfräst purjo och salami i en smord ugnsfast form. Blanda ägg med matlagningsgrädde och parmesan och häll detta över makaroniblandningen. Grädda i 200 gradig ugn ca 20 minuter tills puddingen fått fin färg och äggstanningen stelnat.
Servera med en god sallad, gärna innehållande ruccola och tomater.
Mums!
Makaronipudding de Luxe ca 8 port
1 liter kokta makaroner al dente
½-1 purjolök - gärna det gröna
1 msk smör
150-200 g finhackad vitlökssalami
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
2 dl grovriven parmesan
Skölj och strimla purjon fint. Fräs den mjuk i smöret utan att den tar färg. Blanda makaronerna med smörfräst purjo och salami i en smord ugnsfast form. Blanda ägg med matlagningsgrädde och parmesan och häll detta över makaroniblandningen. Grädda i 200 gradig ugn ca 20 minuter tills puddingen fått fin färg och äggstanningen stelnat.
Servera med en god sallad, gärna innehållande ruccola och tomater.
Mums!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!