Cookies med kokos, banan och mörk choklad

Same same but different... standard-cookies-receptet i ny tappning. Varför leta nytt recept när jag redan kan detta och VET att det smakar toppen? Den här gången gräddade jag färdigt hälften av degen till kakor direkt, och andra halvan frös jag in, färdigrullad i smörpapper - för att kunna ta fram och bjuda på nygräddade kakor när andan faller på! Tipset läste jag i nån mattidning - en konditor som tyckte det var bra med färdig kakdeg i frysen. Kan bara instämma! (Om man nu har någon ugn att grädda dem i... nyttkök.nu.tack)

Kokoscookies med banan och mörk choklad ca 30 st
3 dl vetemjöl   
2 dl riven kokos
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
150 g mörk choklad, grovhackad
1 dl bananchips, krossade

200 gr smör, smält
2 msk ljus sirap

Börja med att lägga chokladen i frysen en stund, smält smöret och tillsätt sirapen, ställ åt sidan så smöret får svalna lite. Blanda alla torra ingredienser, glöm inte chokladen i frysen. Häll över smör/sirapsblandningen och blanda snabbt ihop till en deg. Forma en rulle och slå in degen i smörpapper. Frys in, eller...

Skär 1 cm skivor av degen och lägg på bakplåtspapperklädd plåt.
Grädda i 200 gradig ugn ca 8-12 minuter.
Ringla gärna lite smält choklad över de färdiga kakorna. Mums!

Kommentarer

Populära inlägg