Citrusbrownie i långpanna

Ännu en favorit i repris - i nytappning givetvis... den här tiden är ju citrus som bäst, så passa på att njuta den i brownies. De blir grymt goda och passar lika bra till eftermiddagskaffet som till dessert - då kan du lyxa med tillbehör som grädde eller glass och lite apelsinmarmelad spetsad med cointreau. Såååå gott!

Citrusbrownies i långpanna ca 20 st
200 g mörk choklad med apelsinsmak
200 g smör
4 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rivet skal av 1 citron + 1 apelsin
1 pkt syltade apelsinskal

Bryt chokladen i bitar och dela smöret i kuber, smält på svag värme i rymlig teflonpanna. Tag av från värmen och låt svalna något innan du rör ner resterande ingredienser - börja med äggen. Häll upp i bakplåtpappersklädd långpanna och grädda i 200 gradig ugn ca 15-20 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.

Kommentarer

Populära inlägg