Salmiaksmakande Lakritsfudge
Har en lakritsälskande pappa och en kär kusinvitamin som älskar lakritsfudge... så med er i åtanke har jag exeperimenterat i köket igen. Resutatet blev mycket gott, men kan tänka mig lite mer sötlakrits-stuk nästa gång. Lite för mycket salmiak kanske... Nåja, den smakar lite som Lakritspuck-övrdraget för att beskriva den närmre. God!
Salmiaksmakande Lakritsfudge
100 g marshmallowliknande lakritsgodis
(jag använde salta bananer och bläckfiskar)
10 st salta fiskar (stora svarta Malaco)
1 dl vispgrädde
2 dl strösocker
50 g smör
100 g vit choklad
Svart karamellfärg
Salmiakflagor (på tub, O'Hoj)
Klipp godisarna i små bitar och låt smälta på svag värme i grädden och smöret. När godisarna börjat smälta tillsätt sockret och låt sjuda ca 10-15 minuter. Blanda ev. i karamellfärg till önskad nyans. Själv lyckades jag "halka" lite med burken och dom blev KOLSVARTA! Tag av från värmen och rör ner chokladen under kraftig omrörning. Häll upp i bakform klädd med OH film, strö över salmiakflagor och ställ kallt att stelna. Skär upp i bitar och njut!
Smakar fint till ett kraftigt rödvin... mumma!
Salmiaksmakande Lakritsfudge
100 g marshmallowliknande lakritsgodis
(jag använde salta bananer och bläckfiskar)
10 st salta fiskar (stora svarta Malaco)
1 dl vispgrädde
2 dl strösocker
50 g smör
100 g vit choklad
Svart karamellfärg
Salmiakflagor (på tub, O'Hoj)
Klipp godisarna i små bitar och låt smälta på svag värme i grädden och smöret. När godisarna börjat smälta tillsätt sockret och låt sjuda ca 10-15 minuter. Blanda ev. i karamellfärg till önskad nyans. Själv lyckades jag "halka" lite med burken och dom blev KOLSVARTA! Tag av från värmen och rör ner chokladen under kraftig omrörning. Häll upp i bakform klädd med OH film, strö över salmiakflagor och ställ kallt att stelna. Skär upp i bitar och njut!
Smakar fint till ett kraftigt rödvin... mumma!
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!