Kyckling med cheddarost och gräslök

Perfekt bjudmat iom du kan göra klart såsen i förväg och bara ställa in formen i ugnen när det är dags för middag! Tänk på att såsen ska ha svalnat innan du rör ner osten, annars smälter den redan i såsen och blir som en stor klump om du inte häller den över kycklingen direkt.

Kyckling med cheddarost och gräslök 8-10 pers
1,5 kg kycklingfiléer (klyv dem på längden)

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
2 dl vitt vin
2 kycklingbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 kruka gräsök, finhackad (eller fryst)
2 påsar riven cheddarost (jag använde Coops brandgula)

200 g valnötter
Gräslök, ärtskott

Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs mjukt i smöret. Häll på vitt vin, buljongtärningar, vispgrädde och creme fraiche. Låt småkoka lite och red ev. av med maizena om du vill ha tjockare sås. Låt såsen svalna. Rör sedan ner gräslök och ost. Lägg de kluvna filéerna i en ugnsfast form och häll över ostsåsen. Hit kan du förbereda.

När det är dags att äta sätter du in kycklingen i 200 gradig ugn ca 20-30 minuter. Känn efter med en provsticka att pippin är klar. Strö över valnötter och gräslöksstrån eller ärtskott vid serveringen.
Gott med hemgjord klyftpotatis och sallad till, färsk pasta är heller inte fel...

Kommentarer

Populära inlägg