Parmesan & grönsakslasagne

Det är både roligt och gott att variera tillbehören till grillat och andra kötträtter. Man kör lätt fast i samma spår... En vegetarisk lasagne till det grillade smakar supergott och är lite annorlunda.

Parmesan & Grönsakslasagne 6-8 port
1 purjolök 
10 champinjoner
1 zucchini
300 g spenat (fryst)
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 tsk salt
peppar

3 tetror Kelda ostsås
200 g riven parmesanost
1 pkt lasagneplattor
200 g riven ost

Ansa och ev. skölj grönsakerna. Börja fräsa purjolöken i smöret, tillsätt sedan champinjonerna, zucchinin och vitlöken. Låt sedan spenaten smälta ner i grönsaksfräset. Krydda med salt och peppar.

Varva lasagneplattorna med grönsaksröran, riven parmesan och ostsås. Avsluta med ostsås och riven ost.
Grädda i 200 gradig ugn ca 35 minuter. Känn efter med en provsticka att lasagnen är färdig. 
Smakar bäst när den fått stå under folie en halvtimma och "sätta sig". Servera som ensamrätt med en god sallad eller som tillbehör till grillat.

Vi grillade kyckling och fläskfilé och serverade med en mustig rödvinssås till (se recept januari).

Kommentarer

Populära inlägg