Knapriga cookies med Daim och mandel
Nu är det äntligen semester! Ser fram emot att sitta i eftermiddagssolen och njuta av en kopp kaffe (Jodå, du läste rätt... jag har lärt mig, eller rättare sagt - Någon har lärt mig dricka kaffe!) och mumsa en knaprig cookie med min ultimata favoritgodis Daim - kan det bli bättre? Kakorna går mycket bra att frysa (såklart). Dom är sååååå goda!
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 dubbeldaim, grovhackad
100 g sötmandel, grovhackad
200 gr smör, smält
2 msk ljus sirap
Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och tillsätt sirapen. Blanda alltsammans. Låt stå ca 5 minuter så mjölet hinner svälla lite. Rulla sedan kulor ca 3-4 cm i diameter och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till kulan lätt. Grädda i 175 gradig ugn ca 8-10 minuter.
Kommentarer
Skicka en kommentar
Älskar konstruktiv feedback - berätta vad du tycker!