Chokladgrottor med romsmakande vit vaniljtryffel

Hej igen! Lessen att det varit torka på inlägg... känner att jag inte riktigt hunnit med mig i livet efter nytt jobb, heltid, renovering osv. Har fått påstötningar från flera håll, så jag ska iaf försöka att göra iaf ETT inlägg per månad - förhoppningsvis fler.

Tack alla ni som läser, trodde inte det var så många, men när jag slutar skriva så visade det sig vara en hel del. Det värmer!

Här kommer ännu ett favoritrecept att variera... denna gången fick grottorna kraftig chokladsmak (och blir inte så söta, en bra kontrast till fyllningen) och fyllningen blev en krämig vit chokladtryffel som ackompanjerar kakan perfekt! Vill man ha sötare kakor så tillsätt en halv dl mer socker i kakdegen.

Chokladgrottor med romsmakande vit vaniljtryffel 24 st
200 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
3½ dl vetemjöl
1-1½ dl kakao
1 krm bakpulver

Blanda alla ingredienser till en smidig deg. Dela i 24 lika stora bitar. Rulla kulor av degbitarna och lägg i småbrödsformar (gärna i minimuffinsbleck så håller de formen bättre). Gör fördjupningar med mjölat finger och grädda kakorna i 220 grader ca 12-15 minuter. Ta ut och låt svalna - passa på att "göra om" fördjupningarna med baksidan av kniv/sked etc eftersom de gärna rasar in under gräddningen.

Låt svalna innan du fyller dem med tryffeln. Rekommenderar engångs-spritspåsar.

Vit vaniljtryffel med smak av rom
200 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
2 msk rom

Smakar ljuvligt till en kopp espresso!

Kommentarer

Populära inlägg